Трима мъже са обвинени за подпомагане на сирийски мигранти да преминат страната

На единия от тях е повдигнато обвинение и за това, че ги е превозвал дрогиран

06.10.2022 | 18:29 Редактор: Ирена Бакърджиева
Трима мъже са обвинени за подпомагане на сирийски мигранти да преминат страната

Районна прокуратура – Пловдив привлече като обвиняеми трима мъже за подпомагане на граждани на Сирия да преминат незаконно през страната. Това съобщиха от пресцентъра на държавното обвинение. Срещу тях се води бързо производство за това, че в началото на месец октомври 2022 г. на автомагистрала "Тракия", в землището на с. Шишманци, обл. Пловдив, са превозвали 10 чужденци, представящи се като граждани на Сирия.

Към настоящия момент са събрани достатъчно доказателства, на базата на които са повдигнати обвинения на тримата мъже, български граждани. На единия от тях е повдигнато обвинение и за това, че е управлявал автомобила с мигрантите след употреба на наркотични вещество. Продължават активните действия за разкриване на всички участници в схемата относно уговаряне, заплащане и превозване на сирийските граждани нелегално през страната.   

Предстои произнасяне на съда по направено искане от страна на прокуратурата за вземане на най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо двама от обвиняемите, предаде БТА.

При съвместна акция на полицията и прокуратурата срещу трафика на мигранти в края на септември бяха задържани 12 души в Пловдив, Харманли, Хасково и Средец. Тогава бе арестуван и водачът на групата 30-годишен сириец. В схемата участваха и две лица от Истанбул, с които сириецът е държал постоянна връзка. 

Снимка:

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК