Свидетел със скандални твърдения за шофьора и полицай след катастрофата на Околовръстното

Кикотели се и имало потупване по рамото

26.09.2022 | 18:41 Редактор: Елеонора Танева

С опасност за живота остава 62-годишната френска гражданка, която пострада в тежката катастрофа на Околовръстното в София. Тя е в болница "Св. Анна" със счупен таз, фрактура на гръбнака и черепно-мозъчна травма.

39-годишния Димитър Любенов е шофирал пиян и дрогиран, показа резултатите от тестовете му. Според разследващите той е приел кокаин непосредствено преди да се качи на спортната си кола, защото той е наркотик, който бързо се разгражда в организма.

Свидетели на катастрофата на Околовръстното на София, при която загина френски гражданин, твърдят, че е имало очевидна близост между задържания шофьор и служителка на полицията, която присъствала на местопроизшествието.

"Направи впечатление онази вечер едно непристойно поведение на служител на МВР от "Охранителна полиция". Тя беше в неестествена близост с извършителя на престъплението и неговия съдружник - кикотене, физически контакт чрез потупване, фамилиарничене и като цяло непристойно поведение на униформен служител, което уронва престижа на многото достойни работещи служители в МВР. Бих казала, че изключително много наподобява случая "Семерджиев" - като тамошната полицайка", сподели видяното Биляна Борисова.

От прокуратурата отговориха, че на този етап нямат данни за "полицейски чадър" над задържания.

"Видях, че извършителят дава една малка ранница на съдружника си. Куфар не съм видяла. Видях, че има хора, които претърсват колата", добави Биляна.

Сътрудникът на Любенов отказа коментар, с мотива, че има много работа.

Чака се автотехническата експертиза, която да установи с каква скорост е карал Любенов. Той е задържан за 72 часа.

Очаква се утре съдът да реши дали да остави Любенов в ареста.

Вижте повече в репортажа на Виктор Борисов.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


3
17 rate up comment rate down comment 2
Оня дето помни
преди 1 година
В раницата най-вероятно са били дозите, които Любенов е разнасял. Ама от къде да се сетят милиция и прокуратура? Пък и какво ли ги интересува? Сигнализирай за неуместен коментар
2
18 rate up comment rate down comment 0
Дончо
преди 1 година
Докато не се разкарат мутрите- полицаи ,това ще продължава. Затова пазете децата си и самите вие. Така е в мутренската държава. Сигнализирай за неуместен коментар
1
14 rate up comment rate down comment 1
Габи
преди 1 година
Какъв е смисъла от фишовете и глобите на този водач, след като не се следи за събирането им?Този нарушител не трябва одавна да е без книжка? Сигнализирай за неуместен коментар