Фрапантен случай: Полицаи хванаха шофьор с фалшива книжка и подменени табели

В цялата страна полицейското присъствие е засилено, заради очаквания интензивен трафик

06.09.2022 | 19:16 Редактор: Ирена Бакърджиева

Полицията хвана неправоспособен водач, шофирал с фалшива книжка от друга държава.

"През изминалата седмица имахме изключително фрапантен случай на водач, който беше установен, че управлява с табели от друго превозно средство. Самото превозно средство не беше регистрирано. Същият е неправоспособен. Управлява в едногодишен срок от връчване на наказателно постановление за неправоспособност. При проверката представи свидетелство за управление на държава от ЕС, което вчера след направена справка, установихме, че е фалшиво", заяви началникът на отдел "Пътна полиция" - комисар Калоян Драганов.

Към момента се води досъдебно производство, затова от Национална полиция отказаха да дадат повече данни по въпросния фрапантен случай.

В цялата страна полицейското присъствие е засилено, заради очаквания интензивен трафик в края на почивния ден.

Движението на входа на София откъм АМ "Тракия" е интензивно, но за момента не са се образували колони от автомобили. Тапи обаче се образуваха на 42-рия км на АМ "Тракия" в посока Пловдив, където станаха 2 верижни катастрофи. 

120 екипа на КАТ се грижат в цялата страна за нормалния трафик. От "Националната полиция" съобщиха за фрапантен случай, при който водач е бил заловен да шофира моторно превозно средство с фалшиви регистрационни табели и фалшива книжка.

"Създадена е организация за насищане на основните пътни артерии с екипи на полицията предимно по метода линеен контрол, така че очакваме активно да подпомагаме прибирането на автомобилите към столицата", уточни Драганов.

Междувременно линейните екипи на полицията извършват по около 9 хил. проверки на автомобили на ден и по 10 хил. на водачи и пътници.

От "Националната полиция" съветват водачите да шофират внимателно.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК