Жители на "Обеля" пред Bulgaria ON AIR: Страх ни е да излезем, агресивен съсед ни заплашва

Негови познати твърдят, че излежавал присъда от 8 години заради опит за убийство

28.08.2022 | 19:10 Редактор: Ваня Кузманова

Жители на столичния квартал "Обеля" живеят в постоянен страх от агресивен съсед. Пред Bulgaria ON AIR те разказаха, че мъжът редовно ги заплашва, а след направена забележка преди няколко дни е наръгал свой съсед със счупена бутилка. 

От 5 години жителите на квартал "Обеля 1" живеят в страх. Оглеждат се преди да излязат навън, внимават къде ще разходят домашните си любимци и с притеснение отиват за хляб в кварталния магазин. Страховете им носят едно име - Асен. 

Техен съсед, който редовно отправя заплахи, а наскоро наръгва почти смъртоносно млад баща. 

"Въпросният човек учеше чуждо дете, не неговото, да хвърля камъни по лежащото куче там. Направих му забележка, попитах го кой е той, за да учи чуждите деца, при което въпросният ми отговори, че това не е моя работа, ако иска ще ги изкорми. Аз съм помиярка, аз съм боклук, казах на мъжа ми, че той ме обижда пред 6-годишната ми дъщеря", разказа Елисавета Йорданова. 

"При положение, че някой казва на жена ти, че ще я заколи е нормално да слезеш и да видиш какво става въпрос. При самото слизане, при може би две думи казани "какъв си ти, защо си тук", той става, взима бутилката, чупи я и в следващия момент бутилката е в мен. Започна да ме гони из паркинга, за да ме убие", каза Благовест Ковачев. 

Само реакцията на Елисавета спасява младия мъж. Тя вижда какво се случва и грабва точилка, за да спре нападателя. 

"Наръгването е 1 сантиметър от белия дроб и самите ребра са ме спасили. Отделно имам разкъсвания на мускула и положението не е добро. Възстановяването ще е дълго", каза Благовест. 

Нападателят твърди, че е действал при самозащита и така прокуратурата решава да не го задържа в ареста за повече от 24 часа. Негови познати твърдят, че излежавал присъда от 8 години заради опит за убийство. Бил е изселен от квартал "Люлин", но агресията се пренася на новия му адрес.

2 седмици след случката Благовест и Елисавета все още се страхуват, когато излизат навън и се налага да се оглеждат непрестанно. Уплашена е и 6-годишната им дъщеря. 

След случката Благовест няма да може да работи поне два месеца. Така младото семейство ще се издържа с парите от болничен и от майчинство. 

Живеещите в квартала се надяват, че полицията и прокуратурата ще им помогнат, за да могат отново да излизат навън спокойно, без риск за живота си.

Вижте повече в репортажа на Борислава Алексова. 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК
 


1
1 rate up comment rate down comment 0
николай
преди 1 година
КОЙ Е ТОЯ, ИМЕНА!!! АСЕН КОЙ?! Сигнализирай за неуместен коментар