Още не е ясна самоличността на шофьора, загинал в катастрофа, докато вози мигранти

Понастоящем самоличността на загиналия водач не е установена

22.08.2022 | 16:15 Редактор: Ирена Бакърджиева
Още не е ясна самоличността на шофьора, загинал в катастрофа, докато вози мигранти

Под ръководството на Окръжната прокуратура – София се водят активни действия по разследване по досъдебно производство, образувано за извършено престъпление.

Около 06:00 ч. тази сутрин шофьор на бус загина при катастрофа на пътя между село Туден и Годеч, област София. В лекотоварния автомобил той превозвал 30 лица.

Пътуващите в самокатастрофиралото превозно средство са били открити в района на местопроизшествието. Установено е, че те са чуждестранни граждани от Афганистан. Пострадалите при ПТП са транспортирани в медицинско заведение, а останалите – в Приемния център за бежанци в с. Бусманци.

Понастоящем самоличността на загиналия водач не е установена. По първоначални данни смъртта му е настъпила вследствие на термична травма. Назначена е съдебномедицинска експертиза.

Наблюдаващият прокурор е дал указания на разследващия орган за извършване на оперативно-издирвателни мероприятия, с оглед установяване самоличността на водача и на собственика на автомобила.

Продължават разпити на свидетели на пътния инцидент. Предстои назначаване на експертизи - пожаротехническа, автотехническа и съдебномедицинска на пострадалите лица, информира Апелативната прокуратура – София.

Делото продължава под надзора на прокуратурата.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК