Шофьорът на сръбския автобус, който катастрофира на АМ "Тракия", остава в ареста

Адвокатът му поиска по-лека мярка - "подписка" или "парична гаранция"

18.08.2022 | 17:51 Редактор: Елеонора Танева

Шофьорът на сръбския автобус, който катастрофира на магистрала "Тракия" в неделя, остава в ареста. Защитникът на водача поиска по-лека мярка "подписка" или "парична гаранция", но съдът отказа. Адвокатът ще обжалва наложената днес мярка. 

"Има достатъчно доказателства по делото, които да дадат обосновано предположение, че водачът на сръбския автобус е извършител на деянието, и на следващо място, че липсва адрес в страната, поради което не могат да бъдат взети по-леките мерки "домашен арест" и "подписка". Към момента остава възможна парична гаранция, което веднага ще доведе до напускането му на страната, подари което не можем да я наложим, защото деянието не е за тежко умишлено престъпление, а само за тежко престъпление", заяви прокурорът Таня Божилова.

На 14 август сръбски автобус, превозващ деца и възрастни след почивка на българското Черноморие, катастрофа на магистрала "Тракия" в района на Стара Загора. 

40-годишният шофьор беше обвинен, защото заради разсейване по време на управление, е причинил катастрофата. За щастие жертви няма. Ранени обаче бяха 12 деца.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК