Шофьорът на сръбския автобус се сдоби с обвинение, оперират едно от тежко пострадалите деца

Другото дете, което не е било в добро състояние, след настаняването в "Пирогов", определено е по-добре

15.08.2022 | 17:54 Редактор: Ваня Кузманова

Двете деца, пострадали във вчерашната катастрофа със сръбски автобус на АМ "Тракия", които са транспортирани в "Пирогов", са в тежко състояние. И двете деца са настанени в болницата. Едното в момента е в операция, с политравма, с фрактура на таза и бедрото и с травми на белия дроб.

Другото дете, което не е било в добро състояние и е било неконтактно тази сутрин, след настаняването в "Пирогов" определено е по-добре. След изследванията състоянието на детето е овладяно, няма сериозни и трайни увреждания, съобщи министърът на здравеопазването д-р Асен Меджидиев на извънреден брифинг пред "Пирогов".

Близките на децата не са пристигнали в "Пирогов". Повечето от роднините им са пристигнали в болницата в Стара Загора.

"Благодаря на МВР, МВнР и МО за бързата реакция при организирането на транспорта на децата за Сърбия. Спешна помощ организира бързо 5 екипа от лекари, които в момента са в почивни дни, за да не се оголи осигуряването на спешната помощ за софиянци", допълни министърът.

Районната прокуратурата в Стара Загора привлече като обвиняем Д.К., на 40 г., гражданин на Република Сърбия, за това, че на 14 август 2022 г. на автомагистрала "Тракия" в района на 217 км в землището на общ. Стара Загора, при управляване на моторно превозно средство - автобус "МАН" със сръбски регистрационен номер, нарушил правилата за движение по пътищата и с това по непредпазливост причинил средни телесни повреди на повече от едно лице, а именно 12 деца на възраст от 6 до 16 години и двама възрастни.

Веднага след пътнотранспортното произшествие на място Д.К. е бил тестван с техническо средство за употреба на алкохол и наркотични вещества. Уредът е отчел нулеви резултати.

Обвиняемият Д.К. е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Предстои Районна прокуратура-Стара Загора да внесе искане в съда за определяне на мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо него.

Вижте повече в репортажа на Петър Антонов.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
3 rate up comment rate down comment 0
Х
преди 1 година
За какво са го обвинили човека? Когато почнат да обвиняват строителите и поддържащите на пътя , може и да се наречем държава. До тогава просто ще си мечтая Ердоган да си ни прибере. Не заслужаваме свобода, това е свободия Сигнализирай за неуместен коментар