Обвиненият за убийството на Удо Ланге бил в интимни отношения със съпругата му

Той е работил в пекарната на жената, не е направил самопризнания за убийството

15.08.2022 | 11:33 Редактор: Елеонора Танева

Обвиненият за убийството на швейцарския бизнесмен Удо Ланге е задържан още в неделя в апартамента си в София. Тази сутрин му е повдигнато обвинение и е с прокурорско задържане за 72 часа. Утре държавното обвинение ще внесе искане в Окръжния съд за постоянния му арест. Мотивът за убийството е личен, уточниха от държавното обвинение.

Обвиненият за умишлено убийство мъж е познат на семейството. Той е работил в пекарната на съпругата на жертвата. Двамата са имали освен служебни, и интимни отношения, стана ясно още от разследващите.

"Към момента доказателствата сочат, че той е извършител на престъплението. Има доказателства за определен вид оръжие, което е използвано, за шиш все още няма данни. Очакват се резултатите от аутопсията и експертизите, за да се разбере каква е причината за смъртта и какво е оръжието на престъплението. Има малка рана на шията и увреждане на белия дроб", поясниха от прокуратурата в Перник.

Към настоящия етап обвиненият за убийството не е направил самопризнания. От прокуратурата отказаха да уточнят дали съпругата на жертвата ги е насочила към евентуалния извършител. Тя вече е разпитана пред съдия. Била е в жилището по време на убийството. По думите на разследващите, то било достатъчно голямо, за да не разбере какво се е случило. 

Предстои събиране на още доказателства, които да дадат яснота дали жената на бизнесмена е знаела за подготвяното убийство.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК