Съпругата на швейцарския бизнесмен Удо Ланге е била в дома им по време на убийството

Задържан по случая все още няма. Разпитани са 5-6 души

14.08.2022 | 19:00 Редактор: Елеонора Танева

Разпитани има, задържани няма за убийството на швейцарския бизнесмен Удо Ланге, който беше открит мъртъв в дома си в комплекса "Делта хил" край Кладница. 

Сигналът за инцидента е подаден на 11 август около 19:30 часа. По данни на прокуратурата, когато Удо Ланге се е прибрал, в дома им е била само съпругата му, която обаче не е чула кога е пристигнала колата. Трупът е намерен на пода в гаража.

"Констатирано е раняване в белия дроб. Възложени са експертизи, от заключението на които очакваме да разберем как е станало нараняването и дали то е причината за смъртта", заяви говорителят на Окръжната прокуратура Албена Стоилова.

Задържан по случая все още няма. Разпитани са около 5-6 души.

"Към настоящия момент няма задържани лица. От доказателствата, събрани до момента по досъдебното производство, не се установява по категоричен начин съпричастие на което и да е конкретно лице и затова няма обвинения и задържан", уточни Стоилова.

"Работи се по много версии и са назначени експертизи, които ще дадат яснота относно самата специфика на деянието. И в момента се провеждат процесуално следствени действия, работи се с конкретни лица", допълни директорът на полицията в Перник, ст. комисар Павел Млеканов.

Има иззети записи от камери. Очакваме от тях да бъдат изяснени обстоятелства, които ще са от полза за разследването Не се потвърждава и първоначалната информация, че убийството е извършено на друго място, а дрехите на жертвата са сменени. 

Работи се по всички възможни версии.  Пред Bulgaria ON AIR вътрешният министър Иван Демерджиев не пожела да коментира казаното от прокуратурата в Перник относно преместването на тялото. Демерджиев потвърди, че се работи с няколко лица. 

Вижте повече в репортажа на Даяна Георгиева.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК