15-годишен би пред полицаи пиян мъж в Сандански, рита го в главата

Преди година по подобен начин е пребил и непълнолетно момче

10.08.2022 | 19:15 Редактор: Петя Кръстева

Кадри със смущаващо насилие показват как 15-годишно момче нанася побой над 21-годишен мъж в Сандански. Извършителят е задържан, а жертвата е с лека телесна повреда. Образувано е досъдебно производство.

На кадрите се вижда как 15-годишният младеж съзнателно се готви да нападне нищо неподозиращия мъж.

"По никакъв начин не е провокиран от пострадалия, който му се е видял безпомощен, тъй като видимо е бил в нетрезво състояние. Той се засилва от разстояние около 5-6 метра, скача във въздуха и удря с крак главата на пострадалия, който пада на земята. Това не спира извършителя, който му нанася още 2 удара", коментира Борислав Ковачки от Районна прокуратура - Благоевград. 

Ударите продължават и след пристигането на полицейския патрул. Пред служителите на реда агресивното момче продължава с юмруците. 

Младежът е бил напълно адекватен в нощта на инцидента, твърдят органите на реда. Няма данни да е консумирал каквито и да е напитки или забранени субстанции, съобщиха и от прокуратурата. 

"Няма данни, че е бил повлиян по никакъв начин и не е тестван", поясни Ковачки. 

Не за първи път младежът демонстрира агресивно поведение - преди година по подобен начин пребил непълнолетно момче. В момента извършителят на побоя си е у дома. С него ще работят инспектори от Детска педагогическа стая. 

Вижте повече в репортажа на кореспондента ни.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
2 rate up comment rate down comment 1
Наблюдател
преди 1 година
Сега да не се окаже син на някоя съдийка или на общински съветник? Сигнализирай за неуместен коментар