Намушкаха с нож момче в плевенско село, нападателят е с психично заболяване

Скандалът възниква след спор за безалкохолно

26.07.2022 | 19:28 Редактор: Ваня Кузманова

Инцидент в плевенското село Аспарухово. 14-годишно момче е намушкано с нож в ръката след скандал в центъра на селото. За щастие не е сериозно пострадало. Нападателят не е задържан, защото страда от психично заболяване. Досега обаче не проявявал агресия. 

Снощи около 19 часа в полицейското управление в Левски е получен сигнал за наръган с кухненски нож тийнейджър в центъра на село Аспарухово. 14-годишният Мариян е приет в Спешна помощ с прободна рана в ръката, за щастие не сериозно. Момчето е изоставено от майка си като малко, а баща му работи в Германия. Отглежда го баба му Парашкева.

"Събират се там момчетата по градинките, аз му викам да не ходи, седят до късно през нощта, аз мога ли да ходя да го вардя по градинките... Не знам нищо, ние сега се връщаме от болницата и  утре ще го изпишат. Засега е добре, няма му нищо", разказа баба му.

Според жителите на селото извършителят е страдал от психическо заболяване. 

"Какво да съдим, той не е добре с акъла си, какво да го съдиш?! Лекарят вика: Бабо, нека да остане за днес, за антибиотици, аз ще дойда да го взема. Ходиха намериха го, намериха ножа у него. Кажи ми какво да го правя, няма да се занимавам с тях!", каза още бабата на пострадалото момче

По случая е образувано досъдебно производство, а нападателят не е задържан от полицията.

Вижте повече в репортажа на кореспондента ни. 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК