Адриан, блъснал пешеходец в София, е познайник на полицията - лидер на фракция на "Левски"

За какво да чувствам вина? Човекът е пресякъл на червено, аз карам на зелено, каза той след инцидента

18.07.2022 | 18:05 Редактор: Теодора Патронова

Пешеходец е в тежко състояние след като беше блъснат от шофьор, употребил канабис. 

По обед автомобилът блъска пешеходец на натоварения столичен булевард "Тодор Александров". Мъжът е настанен в интензивното отделение на болница "Света Анна" с над 10 счупени ребра и увреждания на белия и черния дроб с опасност за живота. Зад волана е Адриан Христов. Тестът му за наркотици се оказва положителен.

"За какво да чувствам вина? Човекът е пресякъл на червено, аз карам на зелено. Дръпнал съм си два пъти, ако трябва да бъда честен. Чувствам се адекватен да шофирам. Преспал съм два пъти", обясни той.

Очевидци също потвърдиха, че мъжът е пресичал на червен сигнал на светофара.

"Пешеходецът е бил виновен, пресичал е на червено. На една страна беше, само това видях", каза Христина Минчева.

Разследващите ще трябва да разберат кой е виновен за инцидента. Проби от кръвта на Христов се изследват в лабораторията на ВМА.

"Аз извиках Бърза помощ, аз извиках полиция, притесних се за човека. Почна да се свива на тротоара. Първо стана, после падна, оплака се, че краката го болят, после разбрах че и ребра са му счупени", обясни Адриан Христов.

Според наши източници Христов е познат на правосъдието именно за притежание и разпространение на наркотици. Появи се информация, че Христов е част от фракцията от футболни фенове на "Левски" - "София - Запад". От "София - Запад" обаче опровергаха тази информация.

"Лицето Адриан Христов никога не е бил шеф на "София - Запад". Няма нищо общо и с организацията ни повече от 4 г., тъй като беше отстранен от нея по редица причини. В последните години се изявява като лидер на Блок 5", обясниха от фракцията.

Пред Първо районно управление в столицата има протест срещу несправянето с корупцията в МВР. 

Вижте повече в репортажа на Иван Кънчев.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК