Психиатри се опитват да разгадаят Семерджиев, още имал амнезия и твърди, че бил отвлечен

Не се чувства психически добре, каза адвокатът му

14.07.2022 | 18:56 Редактор: Елеонора Танева

Девет дни след жестоката катастрофа, в която Георги Семерджиев уби 2 жени, все още няма резултат от кръвната му проба. 

"Искам да успокоя вашите зрители, че кръвните проби не са определящи при доказването на това престъпление. Ние сме събрали достатъчно доказателства, които убеждават съда в авторството на деянието", коментира зам.-директорът на НСлС Ясен Тодоров.

Бившият футболист твърди, че не помни нищо от фаталната нощ и не е участвал в престъплението. А днес Апелативният съд потвърди решението на Градския съд да остави Семерджиев в ареста. 

Разследващите са разпитали няколко лица, които трябва да разяснят дали Георги Семерджиев е бил отвлечен минути преди инцидента, както самият той твърди. 35-годишният Георги Семерджиев отказа да се яви пред съда.

"Него всеки ден го изследват и психолози, и психиатри, не се чувства психически добре. Той още не помни нищо. Той няма спомен от инцидента", каза адвокатът му Мирослав Христов

Въпреки това, Семерджиев твърди, че не е управлявал джипа, който уби 2 жени. Пред следователите Семерджиев е заявил, че преди катастрофата е бил отвлечен. Данни за това обаче няма.

"Вчера имаше многочасови разпити на лица, които биха дали информация относно твърдението на обвиняемо лице. Знаем имената и на много хора, с които обвиняемият е контактувал и е извършвал различни дейности", уточни Ясен Тодоров.

Според разследващите става въпрос за други престъпления, за които на по-късен етап Семерджиев може да бъде обвинен.

Ако се докажат всички престъпления, за които Георги Семерджиев е обвинен, той може да лежи в затвора 30 години.

Вижте повече в репортажа на Иван Кънчев.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
Ако
преди 1 година
Ако се докажат всички престъпления, за които Георги Семерджиев е обвинен, той може да лежи в затвора 30 години.А за убийстовото на двете момичета колко ! Условно? Сигнализирай за неуместен коментар