Каналджия опитал да прегази полицай, спират го със стоп патрони

След гонка с полицията на пътя Бургас - Созопол, мъжът отказал проба за наркотици

09.07.2022 | 18:35 Редактор: Елеонора Танева

Шофьор, превозващ нелегални мигранти, се опитал да прегази граничен полицай, който искал да го спре за проверка в района на бургаското село Маринка. Последвало е преследване по пътя Бургас - Созопол. Автомобилът е спрян от "Гранична полиция" в района на кръстовището на Атия.

"Каналджията обаче е потеглил назад и с една от гумите едва не е прегазил граничния полицай. Служителят на "Гранична полиция" е отскочил настрани. Наложило се е полицаят да възпроизведе изстрел със стоп патрон към автомобила. Последвало е ново преследване, включили са се още коли на полицията, след което автомобилът е спрян", уточни Стамен Попов от Регионална дирекция "Гранична полиция" .

Водачът е криминално проявен, 52-годишен софиянец, който е задържан. Той е отказал проба за наркотици, такава ще му бъде направена след административна санкция от съда. 

"На автомобила ще бъде прекратена регистрацията, шофьорът е с отнета книжка, той преди около месец пак е отказал проба за наркотици, за което спрямо него е взето административно постановление", поясни полицейски инспектор Тодор Станков от РПУ - Созопол.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК