Митничари спипаха над 11 кг марихуана в контейнер за смет

Наркотичното вещество е на стойност по цени за нуждите на съдебната система 45 840 лева

29.06.2022 | 17:20 Редактор: Жаклина Иванова
Митничари спипаха над 11 кг марихуана в контейнер за смет

На 28 май 2022 г. на МП "Капитан Андреево" на трасе "Входящи товарни автомобили" зад гараж за извършване на щателна митническа проверка в метален контейнер за смет е открита  чанта, съдържаща суха зелена листна маса. Направен е полеви наркотест, който показал реакция на марихуана. Наркотичното вещество е с общо нетно тегло 11 460 грама и на стойност по цени за нуждите на съдебната система 45 840 лева.

По случая е образувано досъдебно производство от разследващ митнически инспектор под надзора на Окръжната прокуратура в Хасково.

При проведените оперативно-издирвателни мероприятия от митническите органи под надзора на Окръжната прокуратура в Хасково е установен евентуален извършител с инициали Д.О. на 51 г.,турски гражданин, шофьор на товарен автомобил, който е привлечен първоначално като свидетел.

След последвалите процесуално-следствени действия е доказана неговата съпричастност за опит да пренесе през границата на страната от България към Турция високорисковото наркотично вещество – марихуана, съобщиха от Агенция "Митниици".

С постановление на прокуратурата Д.О. е привлечен в качеството на обвиняем  и задържан за срок от 72 часа,  а на 28 юни 2022 г. по искане на прокуратурата съдът е взел спрямо него мярка за неотлонение  "задържане под стража".

Снимка: Агенция "Митниици"

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

1
0 rate up comment rate down comment 0
Qanon
преди 1 месец
"за нуждите на съдебната система"!! Съдебната система ли е най-големия ползвач на ганджа?! Сигнализирай за неуместен коментар