6 г. затвор за дрогиран шофьор, прегазил и убил 3-годишно дете в Ботевград

Водачът спорил с бащата на детето, който му направил забележка, че шофира рисково, след това блъснал момиченцето

21.06.2022 | 15:19 Редактор: Елеонора Танева
6 г. затвор за дрогиран шофьор, прегазил и убил 3-годишно дете в Ботевград

Окръжната прокуратура – София постигна осъдителна присъда по дело, водено срещу 25-годишен шофьор, който прегази и уби 3-годишно дете. Окръжният съд в София го призна за виновен е го осъди на 6 години затвор.

Инцидентът е от 18 май 2018 г. Около 21:30 часа мъж отишъл с малолетните си дъщери до хранителния магазин в Ботевград.

След излизане от магазина пред тях рязко спрял лек автомобил, управляван от подсъдимия. Бащата му направил забележка за скоростта, с която шофирал. Обърнал му внимание, че мястото е оживено и има много деца, които играят, включително и на улицата.

Подсъдимият се ядосал, излязъл от автомобила и се насочил срещу мъжа и децата. 3-годишното момиченце застанало непосредствено пред автомобила.

Конфликтът между двамата мъже прераснал в сбиване в присъствие на свидетели. В един момент шофьорът се качил в автомобила си. Присъстващ на място мъж опитал да го спре, за да не потегля с автомобила, поради намиращото се пред колата му момиче. Мъжът потеглил с колата и ударил 3-годишното дете, което паднало пред автомобила. Със скорост от около 10 км/ч водачът преминал през тялото на детето. То незабавно е откарано в отделение за спешна медицинска помощ. Там само била констатирана смъртта на момиченцето.

Шофьорът избягал от местопроизшествието, отишъл при майка си, която го посъветвала да не се укрива и да се предаде на органите на реда. Придружен от роднини, той се явил пред Районно управление на МВР в столицата. На полицаите подсъдимият разказал за участието си в ПТП и напускането на местопроизшествието от страх.

По делото е била извършена комплексна съдебномедицинска и химическа експертиза, която доказа наличие на наркотичното вещество тетрахидроканабинол  в кръвта на подсъдимия по време на престъпното деяние.

Присъдата на Окръжния съд в София подлежи на обжалване и протест пред втората съдебна инстанция.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК