Гешев в Перник, поема случая с прокурорския син

Главният прокурор е обещал съдействие на кмета на града - Станислав Владимиров

17.06.2022 | 18:57 Редактор: Искра Ангелова

Главният прокурор Иван Гешев се ангажира със скандалния случай в Перник със сина на зам.-шефа на местната прокуратура - Бисер Михайлов. Гешев е обещал съдействие на кмета на Перник - Станислав Владимиров.

Васил Михайлов беше задържан след множество оплаквания за побой и тормоз над различни хора в града. Последният потърпевш е футболният треньор Румен Андонов. Младежът е с мярка "постоянен арест".

Срещу 18-годишния има няколко преписки, които доскоро отлежаваха.

За "Новините ON AIR" кметът на Перник заяви, че Иван Гешев е обещал пълна проверка на всички дела, свързани с прокурорския син или с подобни случаи на жестокост в града.

Владимиров е провел срещи и с местната полиция, в резултат на които има засилено присъствие на органите на реда. Дъщерята на пострадалия Румен Андонов призна, че изпитва облекчение от присъствието на повече униформени в града, но подчерта, че няма да се успокои, докато извършителят на престъплението не бъде наказан.

"Не сме спокойни. Няма как да не сме благодарни за ангажираността на главния прокурор Иван Гешев, но настояваме за справедлив съдебен процес. Искаме извършителят и онези, които са снимали, да бъдат наказани", заяви тя.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев/ Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
2 rate up comment rate down comment 0
Ано
преди 1 година
Едно време имаше *** при опит за бягство. Не е лошо да го приложат сега. Сигнализирай за неуместен коментар