Роми са биячите на дядото от Търнак, братя на 18 и 20 г. се сдобиха с обвинения

Състоянието на възрастния мъж остава много тежко

10.06.2022 | 17:46 Редактор: Ваня Кузманова

Откриха извършителите на жестокото нападение над възрастен мъж във врачанското село Търнак в сряда. Те са четирима и са от ромски произход. Задържани са за 72 часа. Пострадалият 76-годишен мъж, който е полусляп, остава в болница с опасност за живота.

Двама братя на 18 и 20 години са обвинени за жестокия побой над възрастния мъж в село Търнак. Те са действали с вуйчо си и техен приятел. Побоят е нанесъл единият от двамата братя.

"В рамките на 24 часа се установиха четирима извършители, които са на възраст от 18 до 37 години", каза директорът на ОДМВР-Враца ст. комисар Цветко Нинов. 

"Единият, който има богато криминално досие, е извършил деянието при условията на опасен рецидив", заяви окръжният прокурор на Враца Владимир Сираков. 

Снощи е направен и следствен експеримент на местопрестъплението. Предстои прокуратурата да внесе искания в съда срещу четиримата извършители за определяне мярка за неотклонение "задържане под стража". 

"Същите са привлечени в качеството на обвиняеми, за извършен грабеж, който е придружен със средна телесна повреда. Това предвижда наказание от 5 до 15 г. лишаване от свобода и конфискация на половината от имуществото на извършителите", каза Владимир Сираков.  

76-годишният мъж е настанен за лечение в Многопрофилната болница в Плевен. Състоянието му остава много тежко. Той е с фрактури на лява предмишница и ребра, счупена челюст и порезни рани по лицето.

Вижте повече в репортажа на кореспондента ни. 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК