Спипаха пиян шофьор на ТИР на "Тракия", опитал да подкупи полицаите с 20 евро

Сигналът за опасния водач бил подаден от друг шофьор

09.06.2022 | 15:12 Редактор: Елеонора Танева
Спипаха пиян шофьор на ТИР на

Арестувахашофьор на турски тир, шофирал в нетрезво състояние. Сигнал за опасното му поведение на пътя е подаден от друг шофьор. 

Ключова роля за бързото установяване и спиране на 40-тонната товарна композиция и предотвратяването на потенциален пътен инцидент изиграл своевременно подаденият сигнал от водачка на автомобил. 

Жена е информирала автопатрула за забелязан на автомагистрала "Тракия" шофьор на ТИР, който хвърлял кутийки от бира по платното. Полицейският екип реагирал светкавично и след тунел "Траянови врата" в посока София, подал сигнал на шофьора за спиране. При последвалата проверка на влекача  с хладилно полуремарке 54-годишният мъж подал на униформените паспорт с поставена в него банкнота от 20 евро, за да избегне по-нататъшните действия на полицейския екип и да продължи движението си с крайна дестинация Германия. 

Мъжът бил във видимо нетрезво състояние.

При тестването на водача с дрегер, уредът отчел високо съдържание на алкохол. След отказ да даде кръвна проба за анализ, мъжът бил задържан за срок до 24 часа. Паспортът, заедно с намиращата се в него банкнота, са иззети като веществени доказателства. Образувано е досъдебно производство.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК