4 обвинения за изнудване на непълнолетни за разпространение на дрога в Бургас

Наказателни отряди са налагали и физическо насилие над част от децата

13.05.2022 | 13:36 Редактор: Ваня Кузманова

След специализираната полицейска операция с показни арести в Бургас, вече са повдигнати обвинения на четирима души за изнудване на непълнолетни с цел разпространение на наркотици. 

8 души бяха задържани по време на акцията в града. Приходите, реализирани от рекета над непълнолетните, са били повече, отколкото от самото разпространение на наркотиците, съобщиха на брифинг от прокуратурата. 

Наказателни отряди са налагали и физическо насилие над част от децата.  

"След като не може да се върне навреме сумата от продажбата, започва налагане на глоби, които продължават продължително време. Установява от страна на обвиняемите на лица, които разпространяват наркотици и съответно налагане на принуда върху тези лица да им изплащат такса "спокойствие", заяви директорът на ОДМВР - Бургас комисар Калоян Калоянов. 

"Предвидените от закона санкции за престъплението изнудване, предмет на повдигнатите обвинение, е лишаване от свобода от 1 до 6 години, заедно с това глоба от 1000 до 3000 лв. Законът е предвидил възможност съдът да постанови конфискация до 1/2 от имуществото на дееца", посочи прокурорът Георги Чинев. 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК