Мъжът, който се барикадира в "Люлин", хвърлял предмети по деца, не го е страх от полицията

Той е с множество криминални регистрации

03.05.2022 | 18:02 Редактор: Искра Ангелова

Втори ден мъж продължава да е барикадиран в дома си в жилищен блок в столичния квартал "Люлин". Той е с множество криминални регистрации. А според съседи от години ги тормози, като ги е заплашвал с нож и пистолет.

Въпреки опитите на психолозите, 35-годишният мъж остана барикадиран в жилището си от неделя. Полицията отцепи района около блока и остана да дежури. Мъжът тормози своите съседи от години - заплашва ги, напада с оръжие и изхвърля различни предмети от прозореца, дори печки и газови бутилки.

"Не го познавам лично. От скоро живея тук, но от комшиите съм чувал, че редовно ги притеснява, тормози с поведението си. Хвърля разни неща от балкона, по деца хвърля, чупи", сподели съсед.

"Вместо да слиза по стълбите, хвърля излишните материали", коментира друг комшия.

Мъжът живее с баща си в общинско жилище. То е отдадено на семейството с три деца през 1993 година. След развода през 2013 година, бащата остава да живее в него със сина си.

"Проблеми с плащането на наем нямаме, имали сме едно-две писма за плащане на разноски на входа, но след като сме изпращали предупредителни писма, те са се издължавали", коментира началникът на Отдел "Жилищно настаняване" - "Люлин", Миглена Василева.

Присъствието на полиция и журналисти не притесняваше криминално проявения мъж и няколко пъти той отново се показваше на прозореца с виковe и заплахи.

Вижте повече в репортажа на Даяна Георгиева.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК