Барикадиралият се мъж в "Люлин" - страшилище за съседите от години

Мъжът е бивш затворник, преди време отново е имало подобен случай с него

02.05.2022 | 17:45 Редактор: Здравко Черкезов

Мъж се барикадира в апартамента си в столичния квартал "Люлин". Според съседи от години той създавал проблеми и ги заплашвал с ножове и пистолети. По информация на Bulgaria ON AIR мъжът все още е в жилището си.

Газови бутилки, телевизори, стъклени предмети и печки политат летят през прозорците на един от апартаментите в бл. 727 в "Люлин". Всичко започва в неделя вечерта и продължава в понеделник. Съседите и полицията са на крак оттогава.

"Прибирайки се довечера, около 9 линейки, бусове, крещене отгоре, хвърлят се чаши, бутилки, по информация на други съседи е хвърлял газови уреди, печки. Изключително викане", разказа съсед.

Мъжът, на около 30 години, е бивш затворник. Според съседи не може да се задържи на едно работно място. Преди време отново е имало подобен случай с него.

"Аз отворих на полицията тогава. Той викаше и децата в детската градина и учителките се обадиха до полицията. Той вика "Ще скачам!" и хората се плашат, и децата се уплашиха. Млад човек е, не знам на колко години е, обаче напуска където иде, няма кой да го държи. Казват, че е заради наркотици, но аз не мога да твърдя", сподели друг съсед.

Хората от блока казват, че мъжът се е държал агресивно в продължение на години. Имало е и случаи, в които е заплашвал с нож и пистолет жителите му. А пред блока редовно има полицейски коли.

През целия ден на място имаше полицейско присъствие и пожарни служители, а в опити да го изкарат от апартамента психолози разговаряха с барикадиралия се мъж.

Вижте повече в репортажа на Анелия Георгиева.

Снимка: Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК