Съдът остави на свобода шофьора, убил дете при катастрофа в Анево

Почернените родители искат справедливост, мъжът да не се разхожда свободно след трагедията

21.04.2022 | 14:03 Редактор: Елеонора Танева

Шофьорът, блъснал и убил дете в  Анево, остава на свобода с мярка "подписка". Това е окончателното съдебно решение, взето от съда в Пловдив.

Близки на убитото 2-годишно момиченце в карловското село протестираха пред сградата на съда. Те поискаха шофьорът, който блъсна детето и неговата баба, да бъде върнат в ареста. На протеста присъстваха и родителите на момиченцето.

"Искаме мярката му да бъде променена на "задържане под стража", а не да се разхожда на свобода", заяви майката на убитото дете Ивелина Станева.

Протестиращите настояват виновният водач да получи максимално наказание. 

"Искаме справедливост, човекът, убил детето ни, да си понесе последствията. Трябва да има повече пешеходни пътеки, светофари. Не трябва да се допускат повече такива нелепи ситуации, да умират хора на пътя", каза почерненият баща Станимир Станев.

До трагедията се стигна, след като бабата на детето опита да пресече главното шосе на Анево, докато носи на ръце момиченцето. То загина на място, а жената е с тежки травми в болница. В съда виновният водач беше лаконичен.

"Съжалявам, не исках да стане така, не мога да върна нещата", каза Денчо Денчев.

Тестът за наркотици на 72-годишния шофьор реагира положително на марихуана. 

"Или тестовете грешат, или след употреба на лекарство, в което е имало нещо, за което той не е знаел", заяви адвокат Владко Мерджанов.

Жителите на Анево настояват за втора пешеходна пътека на опасния път, както и за ограничаване на скоростта в опасния участък. 

Вижте повече в репортажа на кореспондентите ни.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
Гешев с цялата
преди 2 години
потеря прокурори и съдии в затвора до живот ! Така е справедливо заради паметта на мъртвите които не са получили справедливо възмездие за убийците си ! Сигнализирай за неуместен коментар