Намушканото момче в Благоевград се нуждае от кръвопреливане

Лекарите алармират, че състоянието му може да се влоши

05.04.2022 | 18:11 Редактор: Жаклина Иванова

14-годишен беше намушкан с нож от свой връстник в Благоевград. Състоянието на детето е стабилно, но се нуждае от кръвопреливане. Причината за възникналия скандал между децата все още не е ясна. По случая е образувано досъдебно производство.

Снощи момчето се прибрало вкъщи и обяснило, че възнамерява да нощува при свой връстник.

"Той тренира баскетбол, ходи и на фитнес. Каза ми, че ще отиде да спи в един приятел, който живее близо до нас", сподели дядото на пострадалото момче  Емил Стефанов.

Момчета решили да се обадят на други двама младежи, малко по-големи от тях.

"Децата са от неговия отбор, всеки ден ходят на тренировка, Те са дошли и са започнали да се качват по терасата, да пикаят там и да ги предизвикват. Васко обясни, че е отишъл да ги предупреди", каза той.

След като децата не се разбрали, започнали да се бият.

"Ударен е с юмрук, след това е изваден нож и веднага е намушкан. Не е имал време да реагира. Според мен това е опит за убийство", добави дядото на пострадалото момче.

"Аз искам правосъдие, защото сега моето дете е потърпевшо, утре може да е друго обаче", каза майката на пострадалото момче Владислава Стефанова.

Момчето е настанено в отделението по хирургия. В ранния следобед се наложи да бъде оперирано, заради засегнат черен дроб. Според лекарите състоянието му може да се влоши.

"Той в момента се намира в реанимация под активно наблюдение. В близките няколко дни ще видим дали няма да се развие някакво усложнение от увреждането на черния дроб", посочи началникът на отделението по хирургия д-р Димитър Димитров.

В гимназията, в която пострадалият учи, казват, че досега не е създавал проблеми.

Вижте повече в репортажа на Виолета Русенова.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК