Разбиха мащабна група, занимаваща се с мигранти, подпомагана от служител на МВР

Иззети са вещи и предмети

02.04.2022 | 10:33 Редактор: Искра Ангелова
Разбиха мащабна група, занимаваща се с мигранти, подпомагана от служител на МВР

Мащабна операция на ГДБОП, "Гранична полиция", ДАНС И "Вътрешна сигурност" НА МВР разби голяма организирана група, занимаваща се с прекарването на мигранти от южната ни съседка. Това е поредната разбита група. 

Усилията са насочени към неутрализирането на престъпна дейност и подсигуряването на границата на България и противодействието към нелегалната миграция. В престъпната си дейност групата е била подпомагана от служител на МВР.

На 01.04.2022 е проведена специализирана полицейска операция на територията на гр. София и страната от служители на ГДБОП, ГДГП, ДВС - МВР и ДАНС по линия незаконна миграция. При провеждането на операцията координацията между службите беше безупречна. 

В хода на СПО са задържани 7 лица, един от задържаните е служител на МВР. Проведени са процесуално-следствени действия на 9 адреса, от които 2 по неотложност. Иззети са вещи и предмети, имащи отношение към документиране престъпната дейност на групата. 

Задържана е и група нелегални мигранти в гр. София. Работата по случая продължава.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев/ Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
и що така?
преди 2 години
Укрите престъпни по-хора ли са от азиатците, че за тях постлахме червени килими, а другите гоним? Сигнализирай за неуместен коментар