Спецпрокуратурата проверява Елена Гунчева за престъпление против Републиката

Депутатът от "Възраждане" написа скандален пост във Facebook

29.03.2022 | 16:36 Редактор: Здравко Черкезов
Спецпрокуратурата проверява Елена Гунчева за престъпление против Републиката

Спецпрокуратурата е започнала проверка срещу депутатът от парламентарната група на "Възраждане" Елена Гунчева за престъпление против Републиката, става ясно от съобщение на държавното обвинение.

Оттам информират, че са постъпили сигнали за извършено престъпление по Глава първа от Наказателния кодекс. Става дума за публикация на Гунчева във Facebook, в която пише, че Русия разполага с оръжия, с които "може да улучи Министерския съвет", ако правителството реши да изпрати военна помощ на Украйна.

"Не се отчайвайте, има някаква надежда - Русия има високо точкови оръжия, така че точно може да улучи Министерски съвет. Може да им пратим и линк с координатите на Мустафата", написа и по-късно изтри тя. 

Прокурор незабавно е разпоредил извършване на проверка по случая.

По-рано днес посланиците на САЩ, Албания, Австралия, Канада, Грузия, Израел, Япония и Обединеното кралство в България се присъединиха към своите колеги от Европейския съюз, които осъждат заплахите за насилие срещу Министерския съвет и посланика на САЩ, отправени от български народен представител. Това се посочва в съвместно изявление на дипломатите, публикувано на страницата на посолството на САЩ у нас. 

Такива заплахи не могат да бъдат оправдани и ние заставаме заедно с ясното убеждение, че речта на омразата не може да има място в нашите общества, отбелязват посланиците. 

Председателят на парламента Никола Минчев вчера също излезе с позиция по темата, като заяви, че подобни изяви са недостойни и недопустими за член на българското Народно събрание.

Надцени ли се Путин или подцени Украйна и Запада?

Да, трябваше да се откаже след силния отпор на украинците и неуспеха на бързата окупация.
15%
Не очакваше толкова тежки санкции, но няма да признае поражение.
21%
Путин е непоколебим, защото газта и копчето за ядрените оръжия са в ръцете му.
10%
Много добре знае какво прави и войната се развива по предварителния му план.
54%
Общо 7417 гласа

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК