В платнена чанта и на боклука: Какво накара млада майка да изхвърли бебето си?

Ужасяващите действия се разиграват в Димитровград

29.03.2022 | 13:30 Редактор: Тодор Петров

В Димитровград в контейнер за смет беше открито тялото на новородено. Сигналът е подаден вчера по обяд. 

Деяна Тенчева, която работи в закусвалня, отива до контейнера за смет в понеделник около 14 часа. В платнена чанта тя видяла тялото на новороденото.

"В първия момент помислих, че може да е коте, куче, но се оказа, че е бебе. Това е нещо жестоко! Просто не мога да повярвам, че има жена, която би постъпила така с бебето си", сподели тя.

Жената веднага подала сигнал на спешния телефон, но дошлите полицаи и парамедици само установили смъртта на новороденото. Иззети са записи от камерите за видеонаблюдение на търговски обекти в близост. 

По случая е задържана жена на 21 години от сливенското село Радецки. Пред полицаите тя признала, че изхвърлила момченцето, тъй като било мъртвородено. Хората, които живеят и работят в района са шокирани от постъпката ѝ. Предстои аутопсия на бебето, а майката е задържана за 24 часа.

Вижте повече в репортажа на кореспондента ни.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
5 rate up comment rate down comment 0
Р.
преди 2 години
Сливенско село...това вече обяснява нещата. Да, не говорим, че най-вероятно и е N тото раждане, че е решила да си ражда вкъщи, защото дори и мъртвородено, ако беше в болница, бебето просто нямаше как да се озове в бoклука.С две думи "културни особености" на един етнос. Сигнализирай за неуместен коментар