fallback

Митничари задържаха контрабандни бижута за над 75 хил. лв.

В хода на проверката на ТИР са открити и 240 кутии цигари без български акцизен бандерол

29.03.2022 | 09:54 Автор: Жаклина Иванова

Контрабандни сребърни накити за над 75 000 лева откриха митническите служители при проверка на товарен автомобил.

На 26 март на МП "Капитан Андреево" пристига влекач с полуремарке с турска регистрация, превозващ стока от Турция за Белгия. По метода "анализ на риска" превозното средство е селектирано за щателна митническа проверка, при която във фабрични кухини в шофьорската кабина са открити 18 прозрачни полиетиленови пакета, съдържащи изделия от бял и жълт метал.

Според направената от вещото лице експертиза накитите с общо тегло 12583 грама са от сребро на стойност 75 498 лева. В хода на проверката са открити и 240 кутии цигари без български акцизен бандерол, съобщиха от агенция "Митници".

Контрабандно пренасяните сребърни накити и цигари са задържани. По случая е образувано досъдебно производство от разследващ митнически инспектор под надзора на Окръжната прокуратура в Хасково.

Спрямо водача М.Т., който е 50-годишен турски гражданин, е взета мярка за неотклонение "гаранция" в размер на 5000 лева, както и "забрана за напускане пределите на Република България", освен с разрешение на Окръжната прокуратура в Хасково.

Снимка: Агенция "Митници"

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

fallback
Още от Криминално
fallback