Иззеха над килограм амфетамин, марихуана и кокаин в София

Открити са и два противозаконни отнети автомобила

20.03.2022 | 15:11 Редактор: Здравко Черкезов
Иззеха над килограм амфетамин, марихуана и кокаин в София

В рамките на предприета специализирана полицейска операция на територията на София, в района на ж.к. "Христо Смирненски"  служители от сектор "Наркотици" в СДВР засекли 25-годишен мъж в момент на покупко-продажба на наркотични вещества.

При последвалите  процесуално-следствени действия  криминалистите установили и 29-годишен, който според първоначалните данни доставял наркотиците. При претърсване в търговски обект, стопанисван от него, както и при обиск на двамата мъже и клиентите, били намерени и иззети общо над 1 килограм амфетамин, известни количества марихуана и кокаин,  електронна везна и  голяма сума пари в различни валути.  

Двамата са задържани по образуваното досъдебно производство, привлечени са като обвиняеми за престъпление по чл. 354 а от НК и са им наложени мерки за неотклонение "задържане под стража" за срок до 72 часа.

Същевременно служители на сектор "Престъпления свързани с МПС" при СДВР са намерили два противозаконно отнети автомобила. Единият от тях е открит в гаражна клетка в ж.к. "Студентски град", ползвана под наем от 41- годишен, а втория - в близост до жилището му в ж.к. "Дианабад". Мъжът е задържан в полицейския арест по образуваното досъдебно производство, работата по което продължава.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК