Задържаха за постоянно мъж и жена, обвинени в грабеж, завършил със смърт

Активните действия по разследването продължават. 

15.03.2022 | 15:20 Редактор: Ваня Кузманова
Задържаха за постоянно мъж и жена, обвинени в грабеж, завършил със смърт

На 13 март 2022 г. Софийският градски съд уважи искането на Софийската градска прокуратура и взе мярка за неотклонение "задържане под стража" по отношение на И. П., обвинен в престъпление и по отношение на Й. Г., обвинена в престъпление, съобщиха от СГП. 

Досъдебното производство по случая е започнато в 05 РУ-СДВР при условията на неотложност със съставянето на протокол за първо действие по разследването – разпит на свидетел. Под надзора и ръководството на Софийската градска прокуратура са предприети незабавни активни действия за събиране на доказателства. 

По предвидения в закона ред са извършени оглед на местопроизшествие, претърсване и изземване, събрани са веществени доказателства, по искане на Софийската градска прокуратура е дадено разрешение от съда за предоставяне на данни от предприятията, предоставящи обществени електронни съобщителни мрежи и/или услуги, извършени са и други действия по разследването.    

И. П. и Й. Г. са установени от органите на МВР и след докладване на делото в Софийската градска прокуратура са привлечени в качеството на обвиняеми. 

Наблюдаващият прокурор е счел, че събраните на този етап доказателства са достатъчни да мотивират извод, че на 3 март 2022 г. в апартамент в гр. София двамата обвиняеми – мъж на 50 години и жена на 39 години, са отнели от пострадалия Р. Н. златен пръстен, мобилен телефон и две якета, като за целта му нанесли побой. Така му причинили съчетана травма – закрита черепно-мозъчна травма и закрита гръдна травма, в резултат на която последвала смъртта на Р. Н.  С постановление от 11 март 2022 г. на Софийската градска прокуратура обвиняемите са задържани за срок до 72 часа. 

На 13 март 2022 г. Софийската градска прокуратура внесе в съда мотивирано искане спрямо обвиняемите да бъде взета мярка за неотклонение "задържане под стража". 

Съдът прие доводите на прокурора, че има обосновано предположение за това, че И. П. и Й. Г са извършили престъплението, за което са обвинени, както и че е налице реална опасност да извършат друго престъпление, ако им бъде определена мярка за неотклонение по-лека от задържане под стража.

Междувременно активните действия по разследването продължават. 

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК