Митничари откриха контрабандни 200 хил. евро в кабината на турски ТИР

Водачът на камиона е заявил, че превозва суровини за козметична индустрия от Холандия за Турция

15.03.2022 | 09:46 Редактор: Жаклина Иванова
Митничари откриха контрабандни 200 хил. евро в кабината на турски ТИР

При проверка в района на ГКПП "Дунав мост - Видин" на камион, пътуващ от Холандия за Турция, митническите служители откриха недекларирана валута в размер на 200 000 евро.

На 13 март, около 22:30 ч., за проверка е спрян влизащ в страната товарен автомобил, управляван от турски гражданин. Водачът на превозното средство е заявил, че превозва суровини за козметична индустрия от Холандия за Турция, за които е представил транзитна декларация.

На въпроси от страна на проверяващия екип лицето е отговорило, че няма нищо за деклариране, и че в кабината и шкафовете на влекача и ремаркето има само личен багаж.

При извършения от митническите служители контрол, във фабричен долап в пода на кабината, са открити евро банкноти в купюри с номинали от 50 и 20 евро, съобщиха от Агенция "Митници".

Водачът е заявил, че сумата е 60 000 евро, но при изброяването им в негово присъствие се установява, че недекларираните пари са в размер на 200 000 евро. За установените банкноти водачът не е предоставил банков или друг разплащателен документ и е казал, че са средства на неговата фирма.

По случая е съставен акт за установяване на административно нарушение.

Снимка: Агенция "Митници"

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК