Митничари задържаха над 4100 л дизелово гориво

Открит е казан за изваряване на етилов алкохол в работен режим и без регистрация

22.02.2022 | 12:23 Редактор: Жаклина Иванова
Митничари задържаха над 4100 л дизелово гориво

Общо 4121 литра дизелово гориво задържаха митнически служители в Териториална дирекция "Митница Русе" при три проверки през последните седмици.

На 13 февруари митническите инспектори от сектор "Оперативен контрол - Русе" откриват в ламаринена постройка в стопански имот три ПВЦ съда - два куба и една цистерна, пълни с течност с мирис на нефтопродукт.

С лабораторна експертиза е установено, че нефтопродуктът от два от съдовете не отговаря на предоставените от собственика документи. Задържани са 2000 литра дизелово гориво.

В други два случая от края на януари, при проверки в автобусно хале и в частен дом в село в Русенска област, митническите инспектори задържат общо 2121 литра дизелово гориво и 450 литра етилов алкохол без документи за платен акциз, съобщиха от Агенция "Митници".

При огледа на частния имот, освен 500 литра дизелово гориво без документи за заплатен акциз, са намерени и съоръжение за изваряване на етилов алкохол (казан) в работен режим и без регистрация по Закона за акцизите и данъчните складове, както и около 450 литра етилов алкохол.

По случаите са образувани административно-наказателни преписки.

Снимка: Агенция "Митници"

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК