Откриха 127 000 къса контрабандни цигари, скрити в кутии за чорапи

Задържаните тютюневи изделия са на стойност близо 40 000 лв. по пазарни цени у нас

18.02.2022 | 12:55 Редактор: Жаклина Иванова
Откриха 127 000 къса контрабандни цигари, скрити в кутии за чорапи

Митнически служители от Териториална дирекция "Митница Бургас" откриха 127 200 къса (6360 кутии) контрабандни цигари във фабрични опаковки с дамски чорапи. Недекларираните тютюневи изделия са задържани на Митнически пункт "Лесово" при проверка на товарен автомобил.

Превозното средство с турска регистрация пристига на МП Лесово на 16 февруари на входящо трасе от Турция за товарни автомобили, управлявано от турски гражданин. Според представените документи камионът е превозвал групажна стока от текстилни, стъклени и други изделия от Турция за Великобритания.

Служители от отдел "Митническо разузнаване и разследване" в ТД "Митница Бургас" селектират товарния автомобил за щателна митническа проверка.

В хода на контролните действия със специализирана рентгенова апаратура са установени подозрителни зони в товара. Извършена е физическа проверка, при която митническите служители откриват в маркираните зони 6360 кутии с дамски чорапи, съдържащи недекларирани 3620 кутии цигари с търговска марка "Marlboro Touch" и 2740 кутии цигари с търговска марка "Parliament Night Blue", всички с турски акцизен бандерол. Установено е, че вместо чифт чорапи, във всяка фабрична опаковка е поставена по една кутия цигари, увита в един чорап, съобщиха от Агенция "Митници".

Иззети са общо 127 200 къса (6360 кутии) контрабандни цигари. Срещу водача на автомобила - турски гражданин с инициали S.U., е съставен акт за административно нарушение. Задържано е и превозното средство, послужило за извършване на нарушението. Работата по случая продължава.

Задържаните цигари са на стойност близо 40 000 лв. по пазарни цени у нас, а на пазара в Обединеното кралство биха могли да се реализират на няколко пъти по-висока цена.

Снимка: Агенция "Митници"

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК