Разкрития в Антон: Вторият пастир е бит от братята, местни му носили храна и вода

Други хора в селото се страхуват от задържаните и казват, че са били заплашвани от тях

10.02.2022 | 13:40 Редактор: Искра Ангелова

След убийството на пастир в софийското село Антон - местни излязоха на протест в подкрепа на кмета, обвиняван от близки на жертвата, че прикрива убийците. С обвинения за жестокото престъпление са местен крупен арендатор и неговият брат.

А изчезналият друг пастир - приятел на убития мъж, се е явил сам при полицаите. Той обяснил, че е скрил се от страх, защото бил пребит от задържаните.

Мъжът е със следи от побой и му е оказана медицинска помощ. По непотвърдена информация, докато се е укривал, хора от селото са му носили храна и вода. В показанията си е признал, че е бил бит от двамата братя. Най-вероятно това е и причината да се укрива. 

По-рано негова близка призна пред Bulgaria ON AIR, че той е изчезнал преди няколко дни, но заяви, че не вярва задържаните да имат нещо общо.

"Мой първи братовчед е, но не смятам, че те са направили това, Дончо много ни е помагал, в продължение на години. Той напусна дома още преди 6 месеца и се подведе по Доганов, и оттам вече нищо не мога да ви кажа", сподели тя.

Жената казва, че жертвата не се славел с добро име в селото.

"Посягаше на семейството ми, събирали са се със сина ми, все пак са били колеги, но прекратихме връзката си с тях", допълни тя.

"Имало е оплаквания във Facebook от жители на Антон, че е крадец и има криминално минало", коментира кметът на село Антон - Андрей Симов.

"За въпросните хора не мога да кажа нищо лошо, помагали са на много хора. Като родител и баща на дете на година и 3 месеца искам да кажа, че всички тези думи бяха продиктувани от трима души, които имат корпоративни интереси към общината и сега си правят черен пиар на гърба на убит човек. Моите съболезнования, общината ще бъде зад нея, но никой не може да произнася такива неверни думи. Аз също съм баща, чадър няма, има диктовка, която се прави от трима човека на тази жена и най-вероятно се раздават някакви средства, за да опетняват името на общината, те са мои опоненти от началото на изборите", коментира още кметът.

"Аз бях обидена не на вдовицата, а на тези хора, които се възползват от момента на афект на тази жена, които ѝ диктуват, а тя не познава Андрей като човек", категорична е съпругата на кмета - Ивелина Петрова.

Други хора в селото пък се страхуват от задържаните братя и казват, че са били заплашвани от тях.

Вижте повече в репортажа на Теодора Георгиева.

Снимка: МВР

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК