Кметът на Антон: Водят земеделска война и правят черен пиар на гърба на убит човек

Жители на селото направиха скандални разкрития пред Bulgaria ON AIR

10.02.2022 | 09:37 Редактор: Искра Ангелова

Продължава акцията в село Антон след убийството на млад пастир. Хората се проверяват на случаен принцип. А пред общината в селото се събраха хора, които подкрепят кмета, тъй като се появиха немалко критики, че над двамата задържани братя има полицейски чадър и че държавни институции ги подкрепят.

"Дойдохме тук, за да подкрепим кмета и администрацията, защото той няма отношение към това, което се е случило. Аз съм самотна майка и много ми е помогнал. На всички нуждаещи е протегнал ръка. Моят син работи при задържаните и досега не сме имали проблеми с тях. Другият пастир, който се издирва в момента, е мой племенник. Дончо, който е един от задържаните, ми е помагал много в продължение на години", каза жителка на селото.

Тя допълни, че племенникът ѝ е напуснал дома ѝ преди 6 месеца: "Той посягаше на семейството ми, създаваше проблеми и напрежение."

"По случая с убийството искам да се призове и самата съпруга, но искам да ѝ задам и няколко въпроса. Когато роди детето, дали не бяха оргии в тях, дали в тях нямаше музика, бебето беше в постоянен стрес. За въпросните арендатори не мога да кажа нищо, помагали са на много хора. Кметът е човек с всички, аз също съм вдовица. Когато дойдох и си пуснах молбата да работя за него, той ми каза: Нямам място при мен, но при първа възможност ще ти помогна", разказа Янка Сиракова.

"Шепа хора - 4 човека, които водят земеделска война в Антон, правят черен пиар на гърба на убит човек. Не може да се намесва името на общината във връзка с тази трагедия, която стана. Това не са антонски жители. Имало е оплаквания, че убитият е крадец и че има криминално минало. Арендаторите са земеделци като всички останали, имат понякога спорове за земи, но те си ги решават помежду си. Не е имало проблеми с общината", каза кметът на Антон - Андрей Симов.

Вижте повече по темата във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
4 rate up comment rate down comment 0
Никола
преди 2 години
Така е в земеделието малките стопанства са смазани, и субсидиите са само за големите. Мутренските времена властват, покровителства от служители в земеделските служби. Всеки работи с някой, всичко е много сложно УМИШЛЕНО за да се откажат дребните стопани. ЛЪЖА е че дребния бизнес е на почит. ДРЕБНИТЕ СА НА КЛАДАТА. Сигнализирай за неуместен коментар