Задържаният за убийството в Антон има 4 криминални регистрации и 3 присъди

В рамките на стартиралата полицейска операция ще бъдат разпитани и свидетели

09.02.2022 | 16:50 Редактор: Искра Ангелова
Задържаният за убийството в Антон има 4 криминални регистрации и 3 присъди

4 криминални регистрации и три присъди има задържаният за убийството на пастира Иван в с. Антон, Софийска област, Красимир Петров. Срещу брат му Дончо, който е и с обвинение за жестокото престъпление, има 1 сигнал, съобщи МВР.

Съдебните му регистрации са три, като по две от тях е осъден на пробация след споразумение, а по едно е получил условна присъда. Регистрираните сигнали срещу него от началото на 2020 година са общо седем, допълват от вътрешното министерство.

Срещу 43-годишния му брат, който е без криминалистически и съдебни регистрации до момента, има един сигнал през 2020 г. от гражданин, че публично е бил заплашен от него на съвещание на земеделските производители. Извършителят на деянието е предупреден по надлежния ред с протокол. След доклад на материалите по случая в Районна прокуратура-Пирдоп преписката е прекратена поради липса на данни за извършено престъпление.

В рамките на стартиралата днес полицейска операция ще бъдат разпитани и свидетели.

Ще се извършат щателни проверки по различни направления с оглед установяване на данни за престъпления и предприемане на действия за привличане към наказателна отговорност при наличие на такива.

Местните се опасяват, че има полицейски чадър над двамата задържани.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК