Крупен земеделец и брат му са задържани за убийството в село Антон

Убитият се е занимавал с отглеждане на коне

08.02.2022 | 18:32 Редактор: Тодор Петров

Жестоко убийство на млад мъж в софийското село Антон. Задържани са двама души, сред които и крупен земеделски производител. Образувано е досъдебно производство в Окръжната прокуратура в София. Засега не са ясни мотивите за престъплението.

В неделя вечерта жители на селото намират на улица млад мъж в безпомощно състояние след побой и подават сигнал на 112. Медицинският екип само констатира смъртта на 29-годишния мъж.

"Данните са, че е починал от вътрешен кръвоизлив и мастна емболия вследствие на множество наранявания по цялото тяло на пострадалия", посочи Наталия Николова – окръжен прокурор на Софийската окръжна прокуратура.

Убитият се е занимавал с отглеждане на коне. Задържани са двама души от селото. Единият вече е привлечен в качеството на обвиняем. Той е един от най-големите арендатори на земи в Средногорието. Другият задържан е негов брат. 

Близките на убития се заканиха да търсят справедливост. 

"Ще има справедливост, няма да оставя така нещата", отсече съпруга на убития.

Жертвата е била работник при лицата, които към момента са задържани, съобщиха от прокуратурата. Извършени са огледи, претърсвания, взети са веществени доказателства. Според местните хора жертвата и извършителите са се познавали. 

Вижте повече в репортажа на Теодора Георгиева.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК