Спецакция заради страшилището на село Антон - арендаторът Дончо Петров

Жалби срещу задържания за убийството на пастир са подавани и от полицаи, но без резултат

09.02.2022 | 15:08 Редактор: Елеонора Танева

Масирана акция на жандармерия и икономическа полиция в софийското село Антон след убийството на местен пастир. За жестокото престъпление е задържан крупният местен арендатор Дончо Петров, който е бил работодател на жертвата. В ареста е и братът на фермера - Красимир Петров. 

Убийството е било извършено по особено жесток начин, съобщават от прокуратурата. По тялото на 28-годишния Иван е имало изключително тежки наранявания, починал е от кръвоизлив. Според разкази на местни, двамата братя искали да вземат цялото земеделие и пасища в района. А съпругата на убития твърди, че всичко е ставало със знанието и подкрепата на кмета на селото. Убитият мъж оставя бебе на 11 месеца. От няколко дни друг пастир, негов приятел, е в неизвестност.

От МВР съобщиха, че проверяват сигнали за "чадър" над двамата братя от страна на държавни институции.

От направените справки става ясно, че 40-годишният мъж е с четири криминалистически регистрации за различни по вид престъпления: противозаконно отнемане на МПС, взломна кражба, унищожаване и повреждане на чуждо имущество, придобиване и държане на рискови наркотици. Съдебните му регистрации са три, като по две от тях е осъден на пробация след споразумение с прокуратурата, а по едно е получил условна присъда.

Регистрираните сигнали срещу него от началото на 2020 г. са общо седем. Две от преписките са образувани във връзка с грубо и арогантно отношение спрямо полицейски служители. 

По време на проверка той крещял и обиждал, отказвал съдействие, безцеремонно твърдял "Нищо не можете да ми направите". Жалбата от потърпевшия служител на МВР, подадена своевременно в Районна прокуратура-Пирдоп, е прекратена с мотива, че деянието е от частен характер.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК