Пореден случай на грабеж над пенсионер: Мъж нападна и взе 70 лв. от жена в Горна Оряховица

Той е бил открит и арестуван за броени часове

25.01.2022 | 19:15 Редактор: Ваня Кузманова

Пореден случай на грабеж над пенсионер. Преди три дни рецидивист нападна възрастна жена посред бял ден в Горна Оряховица и открадна 70 лева от портфейла ѝ. Мъжът е бил открит и арестуван за броени часове.

71-годишната пенсионирана служителка на БДЖ все още е под стрес от наглото посегателство. Иска да запазим самоличността ѝ в тайна, защото се притеснява от отмъщение. В събота по обед жената се прибирала от пазар, когато мъжът я причакал във входа. 

"В събота отидох да изтегля пари на банкомата в чакалнята на гарата, изтеглих 100 лева и отидох на зеленчуковия магазин да си напазарувам и като съм минала оттам, явно този човек ме е проследил. Дойде и аз се обърнах да го питам кой етаж, ще ползва ли асансьор. И той се наведе, дръпна чантата и ме блъсна и се подхлъзнах и паднах назад. Той избяга като състезател", разказа пенсионерката. 

Жената се обадила на дъщеря си и на полицията. 

"Там ме разпитваха, показания давах. Мина известно време, казаха, че човека са открили и той си признал. Трябваше да разпозная човека- веднага го познах. Много бързо го намериха, просто съм възхитена от нашата полиция тук. Вече съм решила само с придружител да тегля пари, и където ходя да има човек с мен, защото съм жена на 71 години", допълни тя.

Оказва се, че на ЖП гарата, откъдето изтеглила пари потърпевшата, често ставали подобни инциденти. 

"Ами тук на гарата е нормално. Имаме много случаи на излезли от затвора и много други хора са изгърмявали, пътници, които слизат от нощните влакове, са ги обирали. Те просто те следят, дори и пенсии като получават, нормално е тук, но не е нормално това което се е случило", сподели хигиенистката на ЖП гарата. 

28-годишният извършител е от русенското село Дряновец е добре познат на полицията. Вчера съдът го оставя за постоянно в ареста. 

Вижте повече в репортажа на кореспондента ни. 

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК