Митничари откриха контрабандни златни накити за над 115 хил. лв. в кабината на ТИР

Те намират 4 пакета, увити с черно тиксо

21.01.2022 | 17:24 Редактор: Жаклина Иванова
Митничари откриха контрабандни златни накити за над 115 хил. лв. в кабината на ТИР

Митнически служители откриха 1,412 кг контрабандни златни накити в кабината на товарен автомобил.

Камионът с румънска регистрация е пристигнал на митнически пункт "Лесово" на 19 януари около 3 часа след полунощ на трасе за входящи в страната товарни автомобили, управляван от турски гражданин. Според представените документи е превозвал мебели и други стоки от Турция за Румъния през България.

Влекачът с полуремарке е селектиран от екип на митническа мобилна група за щателна митническа проверка, при която митническите служители откриват в кабината на шофьора 4 пакета, увити с черно тиксо.

Пакетите са били укрити във фабрична кухина под хладилник, поставен под леглото в шофьорската кабина. Установено е, че те съдържат общо 1 412,71 грама накити от жълт метал – гривни, медальони, обеци, пръстени и други бижутерски изделия.

Според експертизата от вещо лице изделията са изработени от 14 карата злато (проба 585) и са на обща стойност 115 842 лева, съобщиха от Агенция "Митници".   

Контрабандните златни накити са иззети. По случая е образувано досъдебно производство от разследващ митнически инспектор от Териториална дирекция "Митница Бургас", което се провежда под надзора на Окръжната прокуратура в Ямбол.

Снимка: Агенция "Митници"

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК