Проверката в община Поморие за злоупотреби била политически мотивирана?

Към този момент са разпитани двама общински служители и са иззети документи

10.01.2022 | 17:43 Редактор: Теодора Патронова

Прокуратурата започна разследване за злоупотреби с европейски средства в община Поморие. Тази сутрин от сграда на администрацията бяха иззети документи, свързани с изпълнението на многомилионния проект за модернизация на рибарското пристанище в морския град.

Разследването на службите е свързано с неправомерни разходи за дейности по модернизацията на пристанището, за които има данни, че въобще не са били извършени. Проектът на стойност над 6 млн. лева приключи в края на миналата година.

"Няма такова нещо. Аз не знам да има такова нещо. Всичко си е както си е по проекта изпълнено", коментира председателят на ОбС - Поморие Адам Адамов. 

Сградата на общината остана блокирана в продължение на два часа.

Към този момент са разпитани двама общински служители след съдебна заповед. Иззети са и документи.

Адамов смята, че проверката в Поморие е политически мотивирана.

"Както всички неща в държавата. Проверки във всички общини, в които има кметове на ГЕРБ, за да се търсят някакви злоупотреби. Но аз съм сигурен, че тук няма да открият такива, защото всичко си е както си е зададено по проекта", изтъкна той.

От местната администрация обявиха, че служителите са оказали пълно съдействие на разследващите, а поисканите документи са предадени доброволно. Съвсем скоро подобна проверка имаше и в сградата на община Бургас. След нея службите така и не обявиха официално причина за акцията. 

Вижте повече в репортажа на кореспондента ни. 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК