Пращат на съд 22-годишната майка, убила детето си в Лазарово

Може да лежи в затвора до края на живота си

10.01.2022 | 13:25 Редактор: Тодор Петров
Пращат на съд 22-годишната майка, убила детето си в Лазарово

Повдигнаха обвинение на 22-годишната майка, убила детето си в плевенското село Лазарово. Тя е привлечена към наказателна отговорност за умишлено убийство. 

За това престъпление се предвижда наказание "лишаване от свобода" от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна. Майката беше задържана на 7 януари, а прокуратурата внесе искане в съда за налагане на мярка - постоянен арест. Делото е насрочено за днес в 15:00 часа. 

Припомняме, че подробности по случая станаха ясни в петък. На 23 ноември 56-годишен жител на село Лазарово е съобщил в Районно управление - Кнежа, че от края на октомври дъщеря му - 22-годишна, и внучката му - на година и девет месеца, са напуснали дома му. 

След проведено разследване майката е установена и са снети сведенията ѝ. На 14 декември от прокуратурата е получено образуваното досъдебно производство в Районно управление - Кнежа с данни и указания за работа. 

Предприети са разпити на свидетели и издирване на хора. На 23 декември момиченцето е обявено за издирване и са организирани активни действия за откриването му.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК