Децата на пребитата от Божурище я намерили. Приятелят ѝ: Тя се удари в масата

Тя е с опасност за живота в "Пирогов"

07.01.2022 | 17:50 Редактор: Искра Ангелова

Майка на 3 деца е с опасност за живота в "Пирогов". Прокуратурата разследва случая. Една от версиите, по които се работи, е побой от мъжа, с когото жената живее на семейни начела, но по случая все още няма задържан.

В нощта срещу 29 декември в полицията получават обаждане за пребита от приятеля си жена в Божурище. Сигналът подават непълнолетните ѝ деца.

"Заварих я лежаща, дойде след половин час екип на Бърза помощ и я откараха към болницата. Казаха, че не ѝ е добро състоянието. На 28 декември вечерта са се скарали за това дали е била сама на Коледа и бъдни вечер. Той явно не е бил и много трезвен. Сигурно е започнал да я бие, защото не съм бил там. Те бяха само двамата", каза едно от децата.

Полицаите отиват на адреса и задържат 30-годишния приятел на Виктория Велинова. Но според позицията на Областната дирекция на МВР до момента не са събрани данни да е извършен побой.

"Пострадалата е настанена в УМБАЛСМ "Пирогов" с диагноза "мозъчен инфаркт", причинен от оклузия или стеноза на церебрални артерии". В хода на разследването са снети сведения от съседи, близки и колеги на 44-годишната жена, от които е установено, че двамата с приятеля ѝ периодично са имали семейни скандали след употреба на алкохол", заявиха от полицията.

От "Пирогов" потвърдиха, че жената е настанена там с опасност за живота, но към момента не е установена безспорна причинно-следствена връзка между диагнозата на пострадалата и причинената ѝ телесна повреда. Приятелят ѝ отказа да застане пред камера, но по телефона заяви, че не е указвал насилие.

"Бяхме седнали, вечеряхме и след това пийнахме по някоя чашка, тя просто беше подпийнала повече, залитна и падна, и се удари в масата. След това взе малкото дете на ръце и тръгна да си ходи с малката и отново падна. Искат само да ме злепоставят. Това е, нищо друго", сподели приятелят на Виктория.

Майката ѝ потвърди пред Bulgaria ON AIR, че дъщеря ѝ е била жертва на домашно насилие.

"Имаше друг приятел, който също си пише и я биеше, но не толкова жестоко, както този сега. Силно се надявам да може да оцелее, мозъкът да ѝ тръгне, съжалявам", коментира тя.

Виктория и приятелят ѝ са заедно от една година, съседите им също казват, че често са чували скандали между двамата, а причината била ревност.

Вижте повече в репортажа на Александра Иванова.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев/ Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 1
Silviqandreeva666
преди 2 години
Страхотни деца но за майката не ми се говори.... Сигнализирай за неуместен коментар