Жена е с мозъчен инфаркт в "Пирогов" след жесток побой в Божурище

Задържан е приятелят ѝ, с когото живее на семейни начала

07.01.2022 | 11:34 Редактор: Ваня Кузманова
Жена е с мозъчен инфаркт в

Жена се бори за живота си в "Пирогов" след пореден случай на домашно насилие.

На 29 декември в РУ-Сливница е образувано досъдебно производство във връзка с получен сигнал от непълнолетен, че на майка му е бил нанесен побой от приятеля ѝ, с когото живее на семейни начала в Божурище. Адресът е посетен от полицейски екип. В хода на предприетите оперативно-издирвателни действия 30-годишният мъж е установен и задържан за срок до 24 часа.

Пострадалата е настанена в УМБАЛСМ "Пирогов" с диагноза "мозъчен инфаркт", причинен от оклузия или стеноза на церебрални артерии.

В хода на разследването са снети сведения от съседи, близки и колеги на 44-годишната жена, от които е установено, че двамата с приятеля ѝ периодично са имали семейни скандали след употреба на алкохол.

В тази връзка е извършена подробна проверка по отношение получени сигнали, касаещи пострадалата и адреса ѝ. Установен е единствено сигнал, подаден от съсед около 1.45 часа на 8 януари м.г. за силна музика, във връзка с което от полицейските служители е връчен предупредителен протокол по чл. 65 от ЗМВР и е съставен акт по Закона за българските лични документи на един от обитателите.

Установено е също така и наличието на заповед за незабавна защита, издадена спрямо предишния ѝ мъж. По данни на медицинските специалисти, към момента не е установена безспорна причинно-следствена връзка между диагнозата на пострадалата и причинената ѝ телесна повреда.

Приятелят на жертвата няма предишни криминални регистрации, не са подавания сигнали срещу него от когото и да било, заявиха от ОД на МВР. Продължават активните действия по установяване на всички факти и обстоятелства по случая.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
Нина
преди 2 години
Явно редовно си я млатят различни хора Сигнализирай за неуместен коментар