След убийството в Боснек: Мащабна спецакция се провежда на територията на селото

Само пред Bulgaria ON AIR от полицията обявиха, че най-вероятно става въпрос за битова свада

19.12.2021 | 18:40 Редактор: Жаклина Иванова

Втори ден без следа от убиеца на 43-годишения мъж в Боснек. Полиция и жандармерия обградиха пернишкото село и през целия ден претърсваха с тежка техника и следови кучета района. Само пред Bulgaria ON AIR от полицията обявиха, че най-вероятно става въпрос за битова свада, довела до стрелбата в събота сутринта. Извършителят, който се издирва, е въоръжен с ловна пушка.

Екипи на жандармерията и полицията претърсваха всички изоставени къщи. Обхождаха се и труднодостъпните планински райони, където би могъл да се укрива извършителят на жестокото убийство.  

"Доста щателно издирваме извършителя, като претърсваме всички райони, които са в землището на с.Боснек, където предполагаме, че би могъл да се укрива", посочи зам.-директорът на ОДМВР – Перник Иван Зеленков.

По информация на Bulgaria ON AIR стрелецът е 52-годишният Борис. В петък вечерта мъжът отива на гости в дома на Митко. Двамата се скарват и Борис си тръгва. Малко по-късно обаче се връща с ловната си пушка. Конфликтът ескалира и мъжът стреля смъртоносно два пъти по 52-годишния Митко.

"Неговата съпруга го намира на улицата в безжизнено състояние. Подава сигнал. Единственото, което мога да кажа за извършителя и за убития – че са се познавали и то доста добре.", каза Зеленков.

Роднини на убития не могат да си обяснят случилото се.

И двамата мъже са от Боснек и всички в селото ги познават. Издирването продължи през целия ден. Претърсена беше и колата на извършителя. По случая е образувано досъдебно произоводство.  

Вижте повече в репортажа на Христиана Стефанова.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК