Учител по физическо отправял сексуални намеци на ученички от Благоевград?

Той отхвърля обвиненията

13.12.2021 | 19:20 Редактор: Искра Ангелова

Ученички и родители от Благоевградска гимназия с обвинение към преподавател по физическо възпитание. Според момичетата той им е отправял неприлични предложения и сексуални намеци.

Единайсетокласничката Цвети учи в гимназията от 3 години. Твърди, че е получавала е неприлични предложение от г-н Мурджов в часовете и по чат. 

"Не съм очаквала, че ще има такива намерения към мен. Постоянно прави комплименти, иска да ходим на кафе, да излизаме, да прекарваме повече време заедно, на дискотека ме е карал да ходим и постоянно ми пише да се виждаме. Предлагал ми е да ме докара към нас, да ме прибира. Отвратена съм, гадно ми е, не искам моят учител да се отнася така към мен. Един ден си казах - повече не мога да го търпя това", коментира Цветелина Клисурска.

Освен Цветелина, още 12 момичета и техните родители са депозирали жалби срещу учителя по физическо възпитание - Васил Мурджов. 

"Всеки час, примерно, пораснали ли са ти ц****е, на нас ни е неудобно, няма как. Започнахме да реагираме, когато видяхме, че проблемът е по- сериозен", сподели Виктория Войнова.

Децата са разпитани от прокуратурата и отдел "Закрила на детето", със съгласието и подкрепата на своите родители.

"Кое да е нормално, ние ги пращаме децата да учат, не ги пращаме въпросният г-н да ги пита такива глупости. То детето не влиза в часовете по физкултура, няма и да го пускаме да влиза", подчерта родителят Иван Йовчев.

Останалите преподаватели в училището също са забелязали, че има проблем. 

"Аз ги карам да влизат в часове, те не искат. В един момент те си споделиха какъв е проблемът. Бях безкрайно възмутена. От жалбите разбрах, че той им е предлагал цигари на по-евтини цени, че е извинявал отсъствия за 1 кола", каза учителят по химия Василка Маркова.

Уволненият учител отхвърля обвиненията и беше лаконичен пред камерата ни.

"Запазвам мълчание. Нека мине делото. Всеки може да каже разни неща. Да ви дам един пример само, ако ви кажа нещо, което не ви хареса, е вие ще запомните кой е денят и часът, нали, а в обвиненията - няма ден и дата. Има много неща за казване, но не сега не е моментът", добави той.

Вижте повече в репортажа на Десислава Атанасова.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК