Ученички обвиняват учител в блудство, съдът го пусна под парична гаранция

Напрежение в Сухиндол, родители искат мъжа да бъде върнат в ареста

23.10.2021 | 18:48 Редактор: Елеонора Танева

Напрежение в Сухиндол заради учител, блудствал с малолетни ученички. Родители излязоха на протест заради опасността 35-годишният Мариян Григоров да се върне отново в училището и да се саморазправи с децата, които се оплакали от сексуален тормоз. Близки на потърпевшите искат дори изгонването му от града.

Близките на едно от петте потърпевши момичета в седми клас подали сигнал до училището и полицията веднага след като научили.

"Племенницата я е било страх да каже на някой и се осмелила, когато направили всички оплаквания! На 19-ти я бутнал, ударил по дупето", споделя Емил Янков, чичо на потърпевша ученичка. 

"Ония я шляпал по дупето, че била закръглена - едни такива приказки, дето не са му прилика – на учен човек, даскал, на когото му се поверява дете", възмущава се дядото на момичето Ангел Янков.

Пет жалби са били входирани от родители на ученички от 6-и и 7-и клас с оплаквания за блудствени действия от страна на Мариян Григоров. Полицията и прокуратурата са започнали проверка.

"Досега не сме имали никакви сигнали и бях шокирана! В жалбите е описано, че има опипвания с цел сексуално действие. Той не ми даде никакъв отговор, каза да не се притеснявам, че не е основателно", обясни директорът на СУ "Св. Климент Охридски" Румяна Иванова.

"Израснали са от малки тук! Отзивчиви, добри момчета, аз просто съм учудена! Учители са, учудващо е за мен, че се случват такива неща", не скрива изненадата си от случката с учителя Щеронка Борисова.

След пускането от ареста на Григоров срещу парична гаранция, вчера възмутените родители излязоха на протест.

"Племенницата ми звънна и ми каза, че я е страх да ходи на училище, защото се е заканвал! Ние искаме да е за постоянно в ареста, да си получи това, което заслужава", призовава Емил Янков.

Срещу възпитателя са повдигнати обвинения за блудство с малолетни и непълнолетни като се е възползвал от служебното си положение. А родители и близки на пострадалите готвят протест пред Окръжния съд с искане учителят да остане в ареста.

Вижте повече в репортажа на Димитър Върбанов и Кристиян Минков.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК