Все по-голяма креативност при укриването на цигари на границата

Митнически служители откриха 73 840 къса в четири автомобила

09.12.2021 | 11:57 Редактор: Теодора Патронова
Все по-голяма креативност при укриването на цигари на границата

Митнически служители от Териториална дирекция Митница - Русе откриха 73 840 къса (3682 кутии) цигари в тайници на четири леки автомобила в района на ГКПП "Дунав мост-Видин".

Проверките са извършени в рамките на седмица в края на ноември и началото на декември. Тютюневите изделия с български бандерол са открити в напускащи страната превозни средства, като за укрития са използвани прагове, резервна гума, броня, хладилна чанта, както и фабрични кухини.

Автомобилът с най-много изградени тайници е спрян за проверка на 29 ноември 2021 г., около 09:00 часа. Освен водача пътуват още трима души в колата с българска регистрация. Те обяснили, че крайната им дестинация е Германия и превозват личния си багаж, като нямат цигари извън лимитите за лична употреба.

При извършената проверка обаче митническите служители установяват, че върху превозното средство са направени множество манипулации и под предните седалки и в задната броня са изградени тайници, от които са извадени 18 200 къса цигари с български бандерол. Водачът обяснил, че тютюневите изделия са негови и ги пренася за приятели в Германия, но не разполага с необходимите документи. Цигарите са задържани, а на нарушителя е съставен акт за нарушаване на акцизното законодателство.

Стекове с цигари (общо 14 000 къса) са открити и при проверка на лек автомобил с българска регистрация, извършена на 4 декември. Тютюневите изделия били скрити във фабрични кухини, както и в хладилна чанта.

Още 19 000 къса митническите служители намират в тайник, изграден под резервната гума на друг автомобил, напускащ страната на 27 ноември.

Всички тютюневи изделия са задържани, а на водачите са съставени актове за установяване на административни нарушения.

Снимки: Агенция "Митници"

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК