Дрехи, парфюми, цигари: МВР с подробности за контрабандата от Турция

Проверени са общо 37 автобуса, 6 ТИР-а и 40 коли

20.11.2021 | 15:35 Редактор: Здравко Черкезов
Дрехи, парфюми, цигари: МВР с подробности за контрабандата от Турция

МВР оповести подробности за операцията, при която беше хваната контролирана пратка с контрабандни стоки от Турция.

Акцията е била проведена вчера на ГКПП "Капитан Андреево". Съвместните действия са предприети от полицаи от РУ Свиленград, митнически служители от ТД-Бургас, служители на НАП и РД "Автомобилна администрация".

В хода на акцията са извършени проверки на 37 автобуса, 6 тежкотоварни автомобила с ремаркета и полуремаркета, 40 леки коли, както и на преминаващи пеша пътници.  От 13 автобуса са иззети общо 3870 артикула, обозначени с лого и надпис на защитени търговски марки, без разрешение на правопритежателя. Стоките – текстилни изделия, парфюми, обувки и чанти, са иззети с разписки.

В хода проверките, в багажа на пътниците са намерени и 16 800 къса безакцизни цигари и 8 кг тютюн за наргиле. Голямо количество недекларирани безакцизни цигари са намерени при проверка на влекач с турска регистрация. Иззети са недекларирани 929 200 къса цигари, 29 200 къса пурети и 18 000 къса пури без бандерол. Конфискувани са 750 кг месо, 140 кг хранителни продукти и 70 кг млечни продукти, всички забранени за внос.

Съставени са 7 акта от митническите служители, 12 разписки за задържани стоки по Закона за марките и географските означения и 32 разписки за иззети други стоки. Служителите на РД "Автомобилна администрация" са съставили 2 акта.  

Снимка: МВР

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК