Митничари спипаха 750 пакета с контрабанден тютюн за наргиле на "Лесово"

Акцизната стока е задържана при проверка на багажа на пътници в пасажерски микробус

03.12.2021 | 11:56 Редактор: Жаклина Иванова
Митничари спипаха 750 пакета с контрабанден тютюн за наргиле на

Митнически служители на "Лесово" откриха 750 пакета с общо 75 кг контрабанден тютюн за наргиле, укрит в опаковки с прах за пране.

Акцизната стока е задържана при митническа проверка на багажа на пътници в пасажерски микробус. Превозното средство с молдовска регистрация пристига на МП "Лесово" на 1 декември на трасе за входящи леки автомобили и автобуси и пътува от Турция за Молдова през България.

В зоната за митнически контрол шофьорът и пътниците са заявили, че нямат нищо за деклариране. При извършената митническа проверка на микробуса и превозвания багаж митническите служители установяват необичайна плътност в 12 запечатани торби с прах за пране от различни търговски марки, които е пренасял един от пътниците, съобщиха от Агенция "Митници".

При отварянето на опаковките се оказва, че малка част от съдържанието им е прах за пране и в тях са укрити общо 750 пакета по 100 грама тютюн за наргиле с различни вкусове, без акцизен бандерол.

Контрабандната акцизна стока е иззета. Срещу молдовския гражданин е съставен акт за установеното административно нарушение.

Снимка: Агенция "Митници"

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК